Predstavitev

Medicinski center Julius se nahaja v v stari meščanski vili, v Aškerčevi ulici 7, v Mariboru, tik ob mestnem parku. V prijetnem in prijaznem okolju vam lahko ponudimo neposredno in zelo hitro pot do širokega nabora medicinskih in pedagoških storitev, kot so:

  • Specialistična ambulanta za psihiatrijo
  • Specialistična ambulanta za psihoterapijo
  • Specialistična ambulanta za psihologijo
  • Specialistična ambulanta za nevrologija
  • Specialistična ambulanta za urologijo

Naši strokovnjaki se bodo potrudili, da vam bodo v najkajšem možnem času pomagali, do zdravja in zadovoljstva.  Paciente naročami tako, da se prilagajamo vsaki stranki posebej in da v čakalnici ni gneče. Dobrodošli

V vse prehitrem tempu življenja, ki nas dnevno peha na sam rob naših psihofizičnih zmogljivosti, se vse prevečkrat zgodi, da v želji po nenehnem zadovoljevanju vseh naloženih obveznosti, preprosto izgorimo. Se zlomimo in posledično odpovemo. Sprva smo nad našimi novimi občutki presenečeni. Potem razočarani. Na koncu pa zapademo v spiralo apatije,  po kateri drsimo vse globje in globje. Počutimo se prazne, brezvoljne, nezainteresirane, apatične in velikokrat duhovno povsem odmaknjene od ostalega sveta. Zaradi občutka sramote, ker smo odpovedali, se odmaknem tudi od družine, prijateljev, sodelavcev in nasploh od družabenega kroga, v katerem smo prej živeli. Zjutraj komaj vstanemo iz postelje. Vsakodnevna higijena nam peša iz dneva v dan. V službi ali v šoli smo prisotni le še fizično. Vse manj je tudi stvari, ki nas sploh še zanimajo. Nekateri med nami odklanjajo hrano in drastično izgubljajo telesno težo. Spet drugi v upanju po hipnem izboljšanju počutja posežejo po alkoholu in drogah. Ljudje postanejo samotarji. Njihova edina misel v dnevu je, kako v tako mizernem stanju preživeti še en, nov dan.  To je prelomnica in krajni čas, da poiščemo strokovno pomoč.

Prvi korak v tej smeri je najtežji. Priznati si, da potrebujemo pomoč psihologa, ja zelo, zelo težko. Toda, kar se nam je še včeraj zdelo temačno, žalostno, brezizhodno in v celoti nepopravljivo, se lahko že v relativno kratkem času, ob pravilni strokovni pomoči, obrne v popolnoma drugo, novo, lepšo in mnogo prijaznejšo smer.

V naši Kliniki za psihologijo in psihoterapijo smo na voljo strokovnjaki, ki bomo poskrbeli, da se boste že od prvega srečanja z nami, počutili varne, razumljene in sprejete takšni, kot ste. Mi ne sodimo. Mi le poskrbimo, da vam ne bo nikoli v življenju žal, za vse, v stiski neizrečene besede in neizražena čustva. Tako kot je človeško telo potrebno gibanja, zdrave prehrane, higijene in dobrega počitka, tako je tudi človeška duša potrebna očiščenja in sprostitve.

Z različnimi vrstami psihoterapije vam bomo skozi pogovor pomagali izboljšati kakovost življenja, učinkovito obvladovati stres in vsakodnevne življenjske situacije. Z našo pomočjo boste osebnostno rasli in nekega dne dosegli stopnjo samospoznavanja, ki vam bo odprla globji pogled v vašo podzavest in razloge vaših težav. 

Psihoterapija kot veda namreč obravnava duhovno, vedenjsko, miselno, čustveno, socialno in telesno plat človeka, ki skozi terapijo napreduje do pozitivnih sprememb v načinu mišljenju, doživljanja okolice in vrednotenja kvalitete življenja, ki je pred tem ni ne videl, ne čutil, ne cenil. Poglejmo samo ljudi, ki so preživeli hudo bolezen. Preden so zboleli, je bilo zanje celo vesolje premajhno. Ko pa so ozdraveli, so naenkrat povsem spremenili filozofijo življenja. Nehali so piti, kaditi, jemati droge, se nezdravo prehranjevati, se v službi in doma prepirati s sodelavci in družino. Začeli so se gibati in vsestransko zdravo živeti. Odvrgli so negativna bremena življenja in začeli so delati na pozitivni preobrazbi samih sebe.

Dovolite nam, da vam pri tem pomagamo v urejenem in prijetnem okolju naše Klinike za psihologijo in psihoterapijo..